Farao, den fredløse og prinsessen

Barnefilm / Fantasy / Animasjon / Familiefilm1 t. 23 min.6 år
Bilde fra 'Farao, den fredløse og prinsessen'Plakat for 'Farao, den fredløse og prinsessen'

Forestillinger

Henter forestillinger

«Farao, den fredløse og prinsessen» – nok et mesterverk fra Michel Ocelot ("Kirikou og trollkvinnen")

Pappa'n til Kirikou er tilbake! "Farao, den fredløse og prinsessen" er en fabelaktig animasjonsfilm for hele familien.
Den vil bli vist både i originalversjon med fransk tale og norsk tekst, samt med norske stemmer!
Alle som husker "Kirikou og trollkvinnen" vil ha en fabelaktig stund i denne filmens selskap, og alle barn som har foreldre eller besteforeldre som så den filmen, kan glede seg til å oppleve denne sammen med dem :-)

"Disse enkle fablene er vakkert utført. Ocelots animasjoner er som skapt for fortellingene. Han er en formidabel historieforteller.
Undertegnede så filmen sammen med 6A fra Bjølsen skole. Det var et usedvanlig lydhørt publikum. Det var tydelig at Ocelot traff barna med sine fabler og vakre animasjon.
Filmen lanseres som både i original fransk utgave og dubbet norsk. Den norske dubbede versjonen som faktisk er en av de beste dubbene jeg har sett på lenge. Farao, den fredløse og prinsessen er en glimrende film som både treffer familiepublikummet og animasjonsfansen.
Sakset fra anmeldelse på www.cine.no (Cinema) (5)
----
"«Farao, den fredløse og prinsessen» gjev smakebitar på troll­bindande animasjonskunst." Klassekampen
----
"Den mesterlige franske animatøren Michel Ocelot forteller i “Farao, den fredløse og prinsessen” historier fabelaktig i ordets mest direkte forstand." www.jump-cut.no
----
"En eksplosjon av farger i tre fortellinger, tre epoker og tre universer." KinoMagasinet
----
Den som kun kan én historie, har ikke mye til fantasi. Tre historier, tre ulike steder og tre tidsepoker flettes sammen til en fabelaktig film. I det gamle Egypt møter vi den unge kongen som er på jakt etter Egypts krone, i Frankrikes middelalder en mystisk fredløs som skjuler seg i skogen og kjemper mot urett, og i Tyrkia på 1700-tallet en prinsesse som forelsker seg i en kakeselger. En ny film fra Michel Ocelot, regissøren av Kirikou og trollkvinnen (1998). Her er det bare å glede seg til vakker og fargesprakende animasjon med strålende guder, forferdelige tyranner og smarte forelskede.
----
"I oldtidens Egypt møter vi en ung konge som vil bli farao. I den franske middelalderen møter vi en mystisk gutt som stjeler fra de rike og gir til de fattige. Og i Tyrkia på 1700-tallet møter vi en prins og prinsesse som rømmer for å leve sammen.
I filmen møter vi en forteller som introduserer de tre historiene for oss. Som hun sier: folk som bare har en historie, mangler fantasi. De tre historiene henter inspirasjon fra eventyr og sagn, det er de gode mot de onde og kjærligheten seirer alltid til slutt.
Dette er den nyeste filmen til Michel Ocelot, regissøren av Kirikou og trollkvinnen. Filmen har et levende utrykk med sterke farger og med Ocelots gjenkjennelige animasjon lever vi oss inn i de spennende historiene.
Noen av scenene er mørk og dystre, og kan oppfattes som skumle."
----
Michel Ocelot’s film, which is produced by Christophe Rossignon’s well-established banner Nord-Ouest Films, tells three tales set in three different eras and worlds. In Ancient Egypt, a young king becomes the first black pharaoh to deserve the hand of his loved one. During the French Middle Ages, a mysterious wild boy steals from the rich to give to the poor. In 18th century Turkey, a prince of pastries and a princess of roses escape the palace to live their love.

Premiere:
28.04.2023
Originaltittel:
Le Pharaon, le Sauvage et la princesse
Regi:
Michel Ocelot
Språk:
Fransk
Produksjonsår:
2022
Sjanger:
Barnefilm / Fantasy / Animasjon / Familiefilm
Spilletid:
1 t. 23 min.
Nasjonalitet:
Frankrike
Aldersgrense med begrunnelse:
6 år
Denne filmen inneholder enkelte litt dramatiske scener og nifse figurer. Da filmen foregår i et eventyrunivers, får filmen aldersgrense 6 år.
Produksjonsselskap:
Nord-Ouest